Paleo fesztivál a MOM Parkban

paleorszagJúnius 24-én, szombaton Paleország Fesztivál címmel a paleolit táplálkozással kapcsolatos kiállítást és előadásokat szerveznek Budapesten, a MOM Park bevásárlóközpontban (XII., Csörsz utca 18.). A rendezvényen, amelynek fővédnöke Szendi Gábor, lesznek termékbemutatók, paleo kóstolók, kézműves foglalkozások és bábszínház gyerekeknek, koncertezik a Katáng és a Cimbaliband zenekar, a piactéren pedig mindenki beszerezheti a kamrából eddig hiányzó paleo alapanyagokat. Az ingyenes rendezvényre érdemes ellátogatnia mindazoknak, akik még csak most ismerkednek ezzel a táplálkozási formával, de azoknak a „haladó” paleósoknak is, akik az újdonságokra kíváncsiak.

Előadások és bemutatók

A fesztiválon előadást tart például Mezei Elmira paleo szemléletű táplálkozási tanácsadó, aki a személyre szabott paleóról fog beszélni. Az előadáson megtudhatjuk, miként alakíthatjuk át saját igényeink szerint a diétát, és hogyan érdemes belevágnunk az újfajta életmódba. Posta Renáta azokhoz fog szólni, akik nemcsak egészségesen szeretnének élni, hanem néhány kilótól is megszabadulnának a paleóval. Kunvári Nóra az erjesztés tudományáról, Sáfrán Mihály a hideg jótékony hatásairól, Szabó Gál Bence pedig a vitaminok fontosságáról beszél.A ChufaMix bemutatón megismerkedhetünk egy újfaja növényitej-készítő módszerrel, melynek segítségével reggelente sokkal egyszerűbben és gyorsabban kerülhet paleo tej a kávénkba.

Paleolit mozgás: kempo-, kettlebell- és fitnessbemutatók

Mivel a paleo nem csupán egy diéta, hanem egy életmód; nemcsak a táplálkozásról, hanem a sportról is esik majd szó. Lakatos Péter és Egyházi Gábor a paleolit mozgásról tart előadást; a bevásárlóközpont előtt, szabadtéren lesz kempo- és kettlebell-bemutató, illetve kangaroo-fitness-óra Szmrecsányi Zsuzsival. A rendezvény szombaton 10 órától 17 óráig tart; a fesztiválra való belépés ingyenes, az előadásokon regisztrációt követően lehet részt venni, amely 300 forintba kerül (előadásonként).